Föreläsning av Zekiye Cansu i Göteborg

Skrivet 2023-06-04

Färeläsningen handlade om Vårt folks situationen i Irak. Assyriernas situation observationer från Assyriska kvinnoförbundets resa till Norra Irak, Bethnahrin 23/3-2/ 4-2023. Cansu skriver att 14 kvinnor från olika assyriska föreningar reste till Nohadra för att dels fira Akitu, det assyriska nyåret 6773 och dels för att träffa assyriska kvinnornas situation i Nohedra. Zekiye skriver man fick en unik inblick i vår resa genom assyriska byar, skolor och inspirerande samtal om den assyriska kvinnans situation! Vi hade privilegiet att möta representanter från den Assyriska Demokratiska Rörelsens (Zowaa)ungdomar- och kvinnoförbundet samt besökaderas imponerande högkvarter.

Utforskat dagens assyrier i Behnahrin i Irak, med fokus på ungdomar, kvinnor , byar, skolor och mer. Föreläsninger gav en djupgående insikt i deras aktuella situation.

Tack Albert Aziz och Assyriska Kulturhuset Frölunda för inbjudan till dagens föreläsning om assyriernas situation och observationer som Assyriska kvinnoförbundet har gjort under sin resa till Norra Irak, Bethnahrin.

Tack alla som var närvarande, era frågor om föredraget ledde till en givande diskussion. AKF tackar MaryAm Garis Guttman för hennes bok om doktorsavhandling.

Zekiye Cansu