Assyriska Martyrernas dag den 7 augusti 2023

Skrivet 2023-08-07

Varje år uppmärksammar och hedrar vårt folk runt om i världen våra martyrer som föll offer för massakern 1933 och folkmordet Seyfo 1915. Assyriska martyrernas dag hålls till minnet av massakerna, vars minne fortfarande är i åtanke. Minnet är levande och närvarande och finns hos varje assyrier.

Massakern skedde den 7 augusti 1933, när den irakiska armens styrkor med befälhavare, attackerade staden Simele och 67 assyriska byar. Regeringen, under ordförandeskap av Rashid High Gaylani, förde massakern genom organiserade mediakampanjer och bidrog till att underblåsa och höja religiösa känslor och instinkter. 5000 martyrer dödades.

Detta gjordes med de brittiska myndigheternas tystnad och delaktighet. Till följd av detta dödades vårt folk utan synd, men som ett straff för det assyriska folket för deras fredliga krav på att bevara sin nationella närvaro och att inse sina legitima nationella rättigheter.

Simele var bara ett avsnitt i resan av den organiserade utrotningen av vårt folk, och massakern i Simele är inte skild från det förflutna eller efterföljande massakrer på vårt folk.

Vi glömmer aldrig Simele, Seyfo och alla efterföljande massakrer på vårt folk!

AKF