Sista aktivitet med AKF-Asylprojekt

Skrivet 2021-07-12

Den 3 juli 2021 åkte vi för andra gången med asylprojektet till Parken Zoo i Eskilstuna. Dagen började tidigt på morgonen, Buss Petrus hämtade ett par från Hallunda Centrum och därefter åkte vi vidare till Assyriska Föreningen för att hämta den största delen av gruppen. Resan började med att flera barn sjöng på olika språk, de sjöng på svenska, assyriska och arabiska låtar. Alla var glada och såg framemot att tillbringa en hel dag på Parken Zoo, med simning, gå runt i parken, se många olika djur och så klar karusell. 

Vi var 40 personer i bussen och en del åkte med bil också. Det var en riktigt solig julidag med ett underbart väder. Vid ingången samlades hela gruppen framför parken Zoo skylten för att ta ett gruppfoto. Efter det fick familjerna gå i sin egen takt, en del valde gå bland djuren, andra tog vägen till simningen och senare till karusell.  

Vi såg flera djur, vi såg bland annat tigrar, jaguar, leopard, röd panda, flamingo, kameler, lejon, sköldpaddor, lama, asiatisk vild hund, vild svin, fiskar, fossa = frettkatt, orm, lemurer, komodovaran mm. en del såg vi på långt avstånd andra på nära väldigt nära håll. 

Värmen gjorde att vi snabbt blev trötta och det gjorde att man var tvungen att göra flera pauser, man kunde sätta sig ner äta glass, tilltugg eller mat, dem flesta hade med sig mat hemifrån. 

På karusellsidan fick man åka fritt fall, Radiobilar, Skepp Å Skoj, Sving-kul, Virvel mm. 

Det har varit en riktigt lyckad dag där alla njöt av simning, djuren och karusell. Alla uppskattade och framförde visade sin tacksamhet till AKF-projektet för den oförglömliga underbara dagen.  Alla var glada och nöjda när dagen var slut. 

När det var dags att åka hem gick vi alla tillbaka till Buss Petrus som väntade på oss utanför Parken Zoo. På hemfärden tackade Nursel Awrohum alla deltagare för den tid AKF-höll sitt asylprojekt för 3:e och sista året och ett särskilt tack till undervisnings lärarna, Elizabeth Besara och Hedra Malke för ett bra insatsen dem gjort för AKF- asylprojektet. 

Text och Bild. Zekiye Cansu