Möte i Eskilstuna

Måndag 15 maj 2017

Idag, 13/05/17 har vi, Assyriska kvinnoförbundet haft en fin upplevelse då vi åkte till Eskilstunas Assyriska förening.

Där började dagen med en välkomnade frukost.

Efter frukosten, så hade vi i AKF ett lång och givande möte. Efter mötet ordnades en gemensam lunch tillsammans med de medlemmar som hade möjlighet att delta. Efter en god Assyrisk lunch presenterade vi oss och berättade om våra olika roller i styrelsen. Ordföranden Nursel Awrohum gick genom “AKF;s” årsverksamhet och de kommande aktiviteter som alla kvinnorna kan delta i. Hon föreslår också om att bilda en kvinnosektion till föreningen. Därefter tog vi alla en gemensam diskussions möte som handlade om kvinnors roll i samhället och vikten att vara aktiv i föreningslivet samt fortsatt diskussionen om den Assyriska situationen runt om i världen.

Diskussionen fortsattes till och med efter kaffet med bland annat assyriska församlingsprästen, Georg Hanke. Målet med att hålla våra möten i de assyriska föreningarna är att förstärka kvinnors roller i olika aktiviteter tillsammans med “AKF”.

Vi vill rikta ett stort tack till Assyriska föreningen i Eskilstuna för en härlig och underbar dag med fantastiska människor! Tackar också för det fina gästvänligheten och det goda assyriska maten vi åt tillsammans med flera trevliga förenings kvinnorna. Vi i kvinnoförbundet ser framemot ett fortsatt fint samarbete.

Zekiye Cansu