Möte med Alice Bah Kuhnke

Måndag 9 mars 2020

Assyriska Kvinnoförbundet tog emot Alice Bah Kuhnke på ett besök i AFK:s asylundervisnings lokal, fredag den 6 mars.

De närvarande i mötet var Assyriska Kvinnoförbundet, ansvariga för Läsa för integration, journalisten Sonya Aho samt flera partikollegor till Alice Bah Kuhnke var med på mötet.

Assyriska Kvinnoförbundet mejlade sina frågor till Alice Bah K kontaktperson före mötet och frågorna vi ställde i mejlet var generellt allmänna frågor om vårt folks försämrade situation i mellanöstern (Turkiet, Syrien och Irak). Huvudfrågan till Alice Bah var att AKF:s förhoppning om att bli inbjudna till Bryssel.

2016 hade Assyriska Kvinnoförbundet en konferens i Bryssel på EU-parlamentet. Då situationen för vårt folk har förvärrat i våra ursprungsländer för assyrier och andra minoritetsgrupper så vill AKF följa upp situationen på nytt med en konferens i Bryssel.

Alice var påläst om vårt folk och lovat genomföra ett samarbete för att belysa assyriska folkets utsatta situation i ursprungsländerna samt bjuda in, påverka dem kända EU parlamentarikerna om vårt folk, förföljelserna, kidnappningar, och krigets utsatta kvinnor och barn. När det pågår ett krig är det oftast kvinnorna och barnen, och minoritetsgrupperna som drabbas mest.

Assyriska Kvinnoförbundet ser framemot att kunna samarbeta så mycket som möjlig för att kunna fullgöra detta mycket intressanta projekt.

Zekiye Cansu