UNHCR-FN Intervjun med AKF

Torsdag 18 april 2019

Den 10 april fick Assyriska kvinnoförbundet besök av UNHCR-FN Nodira. Nodira kom med en massa frågor kring AKF som organisation om vilka uppdrags frågor vi kan ta upp och vilken utsträckning nivå vi kan ha att arbeta med. De vill kartlägga volontärer i ideella föreningar titta på dem som finns i Stockholm. Det finns 150 tusen ideella föreningar detta är omöjligt att kartlägga, därför valdes bara dem i Stockholm

Den 10 april fick Assyriska kvinnoförbundet besök av UNHCR-FN Nodira. Nodira kom med en massa frågor kring AKF som organisation om vilka uppdrags frågor vi kan ta upp och vilken utsträckning nivå vi kan ha att arbeta med. De vill kartlägga volontärer i ideella föreningar titta på dem som finns i Stockholm. Det finns 150 tusen ideella föreningar detta är omöjligt att kartlägga, därför valdes bara dem i Stockholm.

UNHCR-FN har först delat ut en enkät till olika Paraplyorganisationer, föreningar för att undersöka typ hur vi arbetar och plockat några org. För intervju besök för att ställa olika frågor om AKF verksamhet och hur vi arbetar med medlemmarna mm. AKF har en kapabel styrelse och en av våra mål är att vi vill uppmuntra våra kvinnor till att vara aktiva i föreningslivet och vill gärna se att varje förening skall bilda en kvinnosektion för att fortsätta uppmärksamma vår kultur. Vi vill förbättra kvinnors förutsättningar förbättra jämställdhet och stärka kvinnors jämställdhet, vi vill förstärka språket, samtidigt få in så mycket av den svenska kultur och integration.

Ett annat exempel är SEYFO frågan, att den skall erkännas i Sveriges riksdag, för att implementera i riksdans dagordning. Med andra ord arbetar AKF både med nationalt och internationellt frågor, mem det finns också den ekonomiska frågan, det är tyvärr ett hinder, många gånger går inte så som man vill.

Nodira beundrade vårt arbete vi utför och att allt vi gör är att bygga på ideellt där man lägger mycket tid och energi.

Nodira mötte några av våra deltagare och eftersom de hade en massa frågor till henne bestämde vi en träff till den 29 april, för att då ha med sig en specialiserad person som kan ge svar på deras frågor.

Nodiras projekt är att intervjua de etniska organisationerna i Sverige för kartlägg en intervju med olika organisationer i Sverige och vi blev en av de som blev valda, genom länsstyrelsen och detta kommer småningom komma ut en rapport.

Vi på AKF ser framemot att få se det godkända rapporten. Vi tackar både länsstyrelsen för att vi blev valda och ett stort tack till Nodiras värdefulla intervju om Sveriges etniska organisationer. Intervjun gjordes med Nursel Avrohum och Zekiye Cansu.

Vid Pennan Zekiye Cansu