Språkträning i Svenska

Måndag 21 januari 2019

Språkträning i Svenska

 

Hanna Eliasson från Svenska kyrkan, Södertälje, har kontaktat Assyriska Kvinnoförbundet angående asyl-projektet. Hanna arbetar som diakoniassistent i Södertälje församling, Svenska kyrkan.

 

Hanna vill göra en kartläggning av språkträning i Svenska som finns i Södertälje, en av Hannas anledningar är hennes utbildning, till att bli diakon i Svenska kyrkan och en annan anledning är att frågan om språkträning ofta kommer upp i Södertälje församling och därför ville hon kartlägga vilka möjligheter som redan finns, om Södertälje församling skulle starta någon form av språktränings verksamhet.

 

Därför var hon intresserad av att veta mer om vår språktränings verksamhet och Hanna besökte oss den 21 januari, till AKF-asyl-projektet i undervisnings lokaler, där hon fått träffa en del av deltagare och ställde sina frågor kring vårt projekt och en del fick jag svara via email.

 

Det märktes att Hanna uppskattade besöket i vår språktränings verksamhet och jag tyckte också det var trevligt och glädjande ha henne hos oss.

 

Vi önskar Hanna lycka till i sitt arbete.

 

AKF vise Ordf.

Zekiye Cansu