Mat och Kulturfestivall

Söndag 24 november 2019

SIOS anordnade en aktivitet som handlade om mat-och kulturfestival i Tensta, den 24 nov kl. 12-15. Tidigt på dagen samlades alla förenings/förbunds representanter som ville delta. Föreningarna fick ett eller två bord var för att ställa upp sina respektive hantverk och maträtter som skulle säljas, till folk som skulle kom förbi

SIOS anordnade en aktivitet som handlade om mat-och kulturfestival i Tensta, den 24 nov kl. 12-15. Tidigt på dagen samlades alla förenings/förbunds representanter som ville delta. Föreningarna fick ett eller två bord var för att ställa upp sina respektive hantverk och maträtter som skulle säljas, till folk som skulle kom förbi. Tiden för att öppna lokalen för allmänheten kom och Hulya Surec Sinemli SIOS:s kvinnostyrelses ordförande välkomnade alla närvarande och berättade kort om SIOS arbete och vilka uppdrag dem strävar efter.

Därefter blev det tid för allmänheten att gå runt alla bord/föreningarna, där man kunde ställa frågor om hantverket eller så köpte de mat.

Assyriska Kvinnoförbundet ställde upp med Dinha Elias hantverk som han designar själv på sin fritid och hans konstverk är gjorda av glas och porslin, Ellinor Huroglu ställde också fram sina tavlor som hon målar på sin fritid. Bådas hantverk uppmärksammades och uppskattades väldigt mycket av besökare och deltagare. Jag får inte glömma att vi även hade våra nationella dräkter på oss och maten vi sålde var dabole, Iroq, shemburak med köttfärs/spenat. 

 

Dem närvarande föreningarna var Assyriska, Serbiska, Grekiska, turkiska, Kurdiska, Polska, och Ryska kvinnoförbund. Ca 150 personer tog del av festen. Ett stort tack till SIOS mångkulturella hållbarhetsarbete. Jag vill avsluta med att säga det var en väldigt fin sammanhållning mellan alla förbund som deltog. 

 

Vid pennan Zekiye Cansu