• 16

  maj

  Dabbat om EU-valet 2019

  Den 12 maj anordnade Innana Familjeföreningen knytkalas för sina medlemmar och alla som ville delta var välkomna.Föreningen bjöd på flera olika Assyriska maträtter, väldigt smakligt och god mat. Efter maten var det tid för information om inbjudna politiker skulle presentera sig inför EU-valet, politikerna var representanter från Liberaler, vänster, Center, S, och Moderat partierna.

 • 16

  maj

  Assyrier Utan Gränsers årsmöten 2019

  Assyrier Utan Gränser höll sitt årsmöte den 12 maj i AKC lokaler. Under årsmötet gick AUG igenom förra årets verksamhets och ekonomi. De presenterade de olika projekten om Turabdin, Irak och Libanon. Till Syrien kunde dem inte hjälpa pga. banken i Syrien inte fungerar och det gick inte att diskutera problemet här med Nordbanken. AUG behöver värva nya medlemmar och att de bör synas mer inom vårt folks aktiviteter, eller i AssyriaTV.

 • 16

  maj

  SIOS:s Kvinnokommitténs årsmöte 2019

  SIOS:s Kvinnokommittén hade årsmöte den 11 maj i Mångkulturellt Centrum i Fittja. Man startade dagen med frukost ute i den vackra utsikten utanför kafeterian i Mångkulturellt Centrum. Årsmötet började kl. 10. Till mötets ordförande valdes Bahiye Poli. Hulya gick igenom verksamhetsberättelsen och därefter om verksamhetsplan samt budget för 2020.

 • 10

  maj

  Intervju av UNCHR med vara asyl-deltagare

  Den 29 april intervjuades vår Asyl-projektets deltagare av UNCHR, Nodira och Karin Davin. Frågorna ställdes av Nodira och samma fråga fick alla deltagare svara på, utifrån deras perspektiv. Nodira ställde flera frågor och det handlade om asyl-sökandes situation i dag, i Stockholm.

 • 10

  maj

  Sveriges grundlagar om tryckfrihetsordning och offentlighetsprinciper

  Sveriges grundlagar om tryckfrihetsordning och offentlighetsprinciper Sonya Ahos föreläsning handlade om Sveriges grundlagar om yttrande tryckfrihet vad det innebär offentlighetsprinciper samt mediernas roll i samhället

 • 2

  maj

  Minnesceremoni för folkmordet 1915 i Sverige riksdag

  Idag 24 april i Sverige riksdags arrangerat en minnesceremoni för folkmordet 1915. Bakom arrangemanget är flera partipolitiker med bland annat V, KD, M och S, Dagens konferencier Amina Kakababe välkomnar alla närvarande till denna viktiga minnesstund om folkmordet 1915. Hon presenterar personer bakom denna ceremoni och att dem tillsammans är berörda och vill minnas folkmordet 1915 öppnade mötet med en tyst minut och fortsatte med en armenisk låt.

 • 18

  apr

  UNHCR-FN Intervjun med AKF

  Den 10 april fick Assyriska kvinnoförbundet besök av UNHCR-FN Nodira. Nodira kom med en massa frågor kring AKF som organisation om vilka uppdrags frågor vi kan ta upp och vilken utsträckning nivå vi kan ha att arbeta med. De vill kartlägga volontärer i ideella föreningar titta på dem som finns i Stockholm. Det finns 150 tusen ideella föreningar detta är omöjligt att kartlägga, därför valdes bara dem i Stockholm

 • 3

  apr

  Akitu firande i Södertälje föreningen

  Söndagen den 31 mars Akito festival för hela familjen, i assyriska föreningen i Södertälje. Firandet började med barnaktiviteter från kl.12 och fram till kl. 16:30. Aktiviteterna som läslandets del i år bestod av att berätta och gestalta skapelseberättelsen Enuma Elish som berättades vid Akitu firandet i antika Mesopotamien, detta spelades av kapabla Yelda Hadodo och Semun Zeuito. De spelade på scen och alla barn stod och tittade med stort intresse på dem. Det fanns också dansuppträdande, sång, pyssel, och en massa nöjen för små och stora. En dag full med barnaktiviteter.

Till nyhetsarkivet

Kalender

Aktuellt